Německo bude mít MonoCab – samořiditelné kabiny na kolejích, které si objednáte jako taxi přímo přes aplikaci

Představte si, že žijete v odlehlé vesničce, kde autobusy jezdí jen párkrát za den a vlak zastavuje jen dvakrát týdně. Co když potřebujete rychle do obchodu, k lékaři, nebo na návštěvu k babičce? S MonoCabem to už žádný problém nebude!

MonoCab je vskutku úžasná novinka v oblasti dopravy – samořiditelná kabina na kolejích, kterou si můžete jednoduše objednat jako taxi přes aplikaci. Žádný řidič, žádný pevný jízdní řád, jen vy a vaše cesta kamkoli potřebujete, 24/7/365.

Jak to funguje?

Je to velice jednoduché. Stáhnete si aplikaci MonoCab, zadáte cíl cesty a kabina dorazí na vámi vybrané místo. Kabina je kompaktní a útulná, takže si cestu užijete v pohodlí a bez stresu. A co je nejdůležitější, MonoCab je šetrný k životnímu prostředí! Díky inovativní gyroskopické technologii dokáže jezdit i po jedné kolejnici, čímž se snižuje spotřeba energie a emise.

Proč je MonoCab tak skvělý?

  • Zvýšená mobilita: MonoCab otevírá nové možnosti dopravy pro lidi žijící ve venkovských oblastech, kde je veřejná doprava omezená.
  • Pohodlná a flexibilní doprava: Cestujete, kdy chcete a kam chcete, bez nutnosti přizpůsobovat se jízdnímu řádu.
  • Ekologická alternativa: MonoCab je šetrný k životnímu prostředí a snižuje dopad dopravy na ovzduší.
  • Ekonomická efektivita: Provoz MonoCabu je levnější než provoz klasických vlaků, čímž se snižují náklady na veřejnou dopravu.

Kde se s MonoCabem setkáme?

Projekt MonoCab je zatím v testovací fázi, ale brzy se s ním možná setkáme i u nás v České republice. V současnosti probíhají testy na nepoužívané železniční trati v Německu a v roce 2028 je plánován zkušební provoz na lince Extertalbahn.

Budoucnost dopravy je tady!

MonoCab představuje revoluční změnu v dopravě a otevírá cestu k udržitelnější a dostupnější mobilitě pro všechny. Je to skvělá zpráva pro lidi žijící ve venkovských oblastech, ale i pro ty, kteří se chtějí dopravovat šetrněji k životnímu prostředí. Sledujte vývoj MonoCabu a buďte součástí této vzrušující inovace!

Zdroj: https://www.monocab-owl.de/

Foto: MonoCab

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com