Pekelná kočka nabírá na síle. Dodge Challenger SRT Hellcat má po úpravě od Hennessey přes 1000 koní

S výkonem 807 koní a točivým momentem 958 N.m je vrcholný Dodge Challenger SRT Hellcat neuvěřitelně silný a schopný stroj. Tým Hennessey Performance Engineering se však nikdy nespokojí ani s těmi nejpůsobivějšími sériovými hodnotami výkonu, a proto nyní obdařil model Dodge Challenger SRT Widebody Jailbreak svou charakteristickou vysoce výkonnou úpravou v podobě několika delikátních vylepšení.

V nejnovější nabídce amerického výrobce a ladiče superaut, se objevil HPE1000 Upgrade Kit, díky kterému je již tak výkonný přeplňovaný osmiválec o objemu 6,2 litru doplněn o řadu vylepšení, včetně vylepšeného přeplňovacího systému spojeného s vylepšenou řemenicí, nerezových dlouhých trubek, vysokoprůtokových katalyzátorů, vysoce výkonných vysokoprůtokových vstřikovačů paliva, kalibrace HPE, vysokoprůtokového systému sání vzduchu a systému odvětrávání klikové skříně. Tyto modifikace, samozřejmě profesionálně nainstalované odborníky ze společnosti Hennessey, spolu ruku v ruce umožňují důkladně zmasírovanému osmiválci s nuceným vstřikováním vyvinout výkon neuvěřitelných 1 000 koní a obrovský točivý moment 1285 N.m.

Kromě vylepšení pod kapotou se v rámci sady HPE1K objevuje také speciální označení Hennessey na exteriéru vozu. Kromě toho, že je každá sada vybavena sériovou plaketou v motorovém prostoru, je na ni poskytována záruka 2 roky nebo na 24 000 km, až 500 mil profesionálního testování na silnici a testování podvozku na dynamometru. Kromě toho Hennessey vyrábí i další sady pro špičkové modely Dodge Challenger, včetně sad HPE1000 Superstock a HPE1000 Redeye – obě s výkonem rovných 1 000 koní a točivým momentem 1285 N.m. V případě, že se jedná o sadu HPE1000 Superstock a HPE1000 Redeye, je třeba počítat s výkonem rovných 1 000 koní a točivým momentem 1285 N.m. HPE nabízí také kit HPE900, který zvyšuje výkon Challengeru na stále působivých 900 k a 1183 N.m točivého momentu.

Cena sady Hennessey Performance Engineering Dodge Challenger Hellcat HPE1000 Upgrade Kit – ani žádné jiné sady pro Challenger – zatím nebyla zveřejněna, i když na základě počáteční ceny dárcovského vozu 86 835 USD (cca 2,1 mil. Kč) lze předpkládat, že se bude pohybovat v šestimístných částkách.

Zdroj: https://www.hennesseyperformance.com/vehicles/challenger-hellcat-upgrades/

Foto: Hennesey