Jak bude vypadat iPhone SE 4? Únik designu pouzdra odhaluje vzhled iPhonu 7 Plus měsíce před oficiálním vydáním

Zdroj obrázku: Sonny Dickson

Příchod další generace iPhonu SE je na spadnutí a očekávání kolem nového modelu narůstá. Přestože se oficiální představení tohoto zařízení od společnosti Apple ještě nechystá, nové úniky přinášejí zajímavé informace. Nejnovější zprávy naznačují, že iPhone SE 4 by mohl přinést zásadní designové změny, které připomenou starší model iPhone 7 Plus.

Nový design: Odkaz na iPhone 7 Plus?

Podle nejnovějšího úniku, který na sociálních sítích sdílel známý insider Sonny Dickson, třetí strany již navrhují ochranná pouzdra pro nadcházející model iPhone SE 4. Jedna z fotografií odhaluje klíčové prvky designu, které by mohly dát fanouškům Applu představu, co od nového modelu očekávat.

Obrázek ukazuje plochý zadní panel pouzdra s velkým výřezem pro zadní kamery. Toto je jedna z nejzajímavějších změn, protože by mohla naznačovat přítomnost dvou zadních fotoaparátů, což je funkce, kterou dosud žádný iPhone SE neměl. Navíc je orientace fotoaparátů horizontální, podobně jako u iPhonu 7 Plus, což se odlišuje od vertikálního uspořádání, které Apple používá u svých novějších modelů.

Dvojice fotoaparátů a nové funkce

Pokud by iPhone SE 4 skutečně disponoval dvěma zadními fotoaparáty, šlo by o velký posun oproti předchozím modelům SE, které měly pouze jeden fotoaparát. Taková změna by mohla znamenat zlepšení kvality fotografií a možnost využití pokročilejších funkcí, jako je portrétní režim a lepší výkon za slabého osvětlení.

Další zajímavý prvek, který pouzdro odhaluje, je výřez pro tlačítko. Místo nového Action Buttonu, který se objevil u modelů iPhone 15 Pro, by mohl iPhone SE 4 mít tradiční mute switch, což by byl návrat ke staršímu stylu ovládání.

Odkaz na iPhone 14 a velikost displeje

Předpokládá se, že nový iPhone SE 4 bude mít displej převzatý z iPhonu 14. Tento krok by mohl znamenat výrazné vylepšení obrazovky oproti současnému modelu. Zprávy naznačují, že iPhone SE 4 bude mít větší displej a tělo podobné iPhonu 14, což by z něj udělalo mnohem atraktivnější volbu pro uživatele, kteří hledají moderní funkce za nižší cenu.

Kdy se novinky dočkáme?

Apple zatím neuvedl žádné oficiální informace o vydání iPhonu SE 4. Současná třetí generace iPhonu SE, která je momentálně k dispozici, zůstane v prodeji minimálně do roku 2025. Přesto úniky a spekulace naznačují, že nový model by mohl být představen někdy v příštím roce, což fanouškům Applu dává dostatek času na další spekulace a očekávání.

Pokud se tyto úniky ukážou jako pravdivé, iPhone SE 4 by mohl přinést zásadní změny v designu a funkčnosti. Inspirace iPhonem 7 Plus by znamenala návrat k některým prvkům starší generace, což by mohlo oslovit fanoušky klasických modelů. Kombinace moderního displeje a pokročilejších fotoaparátů by mohla přidat novému modelu SE na atraktivitě a zvýšit jeho konkurenceschopnost na trhu.

Nyní nezbývá než čekat, jaké další informace a úniky se objeví, než Apple oficiálně představí svůj nový model iPhone SE 4.

Zdroj: https://x.com/SonnyDickson/status/1845013129106743566