Oblíbený retro herní handheld přichází v neodolatelných Game Boy Color barvách

Zdroj obrázku: Analogue

Retro herní konzole zažívají v posledních letech obrovský comeback, a to nejen mezi staršími generacemi hráčů, ale také mezi mladšími, kteří objevují kouzlo klasických her. Jednou z nejvýraznějších společností, která na této vlně surfuje, je firma Analogue. Ta se specializuje na výrobu moderních verzí klasických herních zařízení, a nyní se chystá znovu potěšit fanoušky, tentokrát výrazně inspirována legendárním Game Boy Color.

Od zítřka bude k dispozici nový model konzole Analogue Pocket, tentokrát ve speciálním vydání „GBC Colors Limited Edition“. Tento nový model staví na estetice Game Boy Color – konzole, která hráčům přinesla nejen barevný displej, ale i hravý design v různých jasných barvách. A právě barvy jsou tentokrát hlavním tahákem. Nové verze Analogue Pocket budou dostupné v šesti jedinečných odstínech, které jsou pojmenovány jako Berry, Dandelion, Gold, Grape, Kiwi a Teal. Tyto barvy odpovídají červené, oranžové, zlaté, fialové, zelené a modré.

Návrat do minulosti v moderním pojetí

Analogue Pocket není mezi hráčskou komunitou neznámý – původní model byl oznámen téměř před pěti lety. Přestože již byla konzole několikrát osvěžena různými novinkami, včetně nedávného hliníkového provedení, tentokrát firma vsadila na nostalgii a přináší závan 90. let zpět na scénu. Přesto zůstává otázkou, zda tato novinka uspokojí fanoušky čekající na něco skutečně inovativního. Ačkoliv byla již v říjnu 2023 oznámena 3D verze Pocketu, od té doby jsme se o ní nedozvěděli žádné nové informace.

Nová „GBC Colors Limited Edition“ přinese svěží vizuální změny, ale co se týče funkčnosti, Pocket zůstává věrný původnímu konceptu. Jedná se o handheld, který podporuje původní kazety z Game Boyu, Game Boy Color a Game Boy Advance, čímž nabízí skvělý zážitek pro fanoušky klasických her.

Cena a dostupnost

Konzole bude dostupná za 249,99 dolarů a prodej bude zahájen zítra, ve 15:00 UTC, prostřednictvím oficiálního e-shopu Analogue. Kromě limitovaných edicí v barvách GBC bude současně znovu naskladněna i standardní černá a bílá varianta, která bude k dispozici za cenu 219,99 dolarů.

Jednou z mála nevýhod je omezený počet kusů, který Analogue tradičně nabízí ve svých limitovaných edicích. Společnost zatím neoznámila, kolik jednotek v jednotlivých barvách bude k dispozici, což může znamenat rychlé vyprodání, podobně jako tomu bylo v minulosti.

Pro všechny milovníky retro her je Analogue Pocket v barvách Game Boy Color lákavou nabídkou. Spojuje v sobě moderní technologie s nostalgickým designem, který osloví hráče napříč generacemi. Ačkoliv zatím nedochází k velkým technickým inovacím, estetická proměna a věrnost klasickým herním zážitkům zaručuje, že si tento handheld najde cestu ke svým fanouškům.

Zdroj: https://store.analogue.co/#pocket-limited-editions