Sen o Plukovníku Sandersovi v Tekkenu usmažila sama KFC

Zdroj obrázku: Dall-E 3

Režisér slavné herní série Tekken Katsuhiro Harada, má za sebou spoustu odvážných nápadů. Jeden z jeho nejbizarnějších, který však nikdy nespatřil světlo světa, byl přidání Plukovníka Sanderse jako hostujícího bojovníka do Tekkenu 8. Ano, čtete správně – ikonická postava z řetězce rychlého občerstvení KFC, ta s typickým bílým oblekem a bradkou, měla vést boj na život a na smrt v jednom z nejlegendárnějších bojových her všech dob. Tento sen však KFC, spolu s Haradovými vlastními nadřízenými, nemilosrdně „usmažilo“.

Haradova vize o plukovníkovi Sandersovi

V rozhovoru pro server TheGamer Harada přiznal, že myšlenka přivést Plukovníka Sanderse do Tekkenu vážně na stole. Harada dokonce předložil tento nápad samotnému KFC Japan. Doufal, že se mu podaří přesvědčit marketingové oddělení o tom, jak velký potenciál by tato nečekaná spolupráce mohla mít. V době, kdy Tekken expanduje do nových dimenzí s hostujícími postavami z různých světů, by se Sanders mohl stát unikátním přídavkem do hry. A přiznejme si – kdo by nechtěl vidět Plukovníka, jak místo podávání kuřecích křidélek rozdává roundhouse kopy?

Bohužel – jak rychle nadšení vzplálo, tak rychle i zhaslo. Nejen že vedení KFC Haradův návrh odmítlo, ale i jeho vlastní nadřízení tento krok označili za „špatný tah“. Soudě podle jejich rozhodnutí se zřejmě obávali, že by se značka KFC mohla stát obětí nepochopeného humoru, což by poškodilo její pověst. Na rozdíl od jiných herních projektů, kde se Sanders objevil v podobě bizarních postav, bojová hra byla zjevně příliš velkým krokem do neznáma.

Zdroj: YouTube / Bandai Namco Entertainment America

Proč ne Plukovník, když jiné šílené nápady prošly?

O to překvapivější je rozhodnutí KFC, když vezmeme v úvahu, že Plukovník Sanders už účinkoval v jiných podivných herních titulech. Například v oblíbené (a značně absurdní) seznamovací simulaci I Love You, Colonel Sanders! A Finger Lickin‘ Good Dating Simulator se Sanders stal romantickou postavou, která získávala srdce hráčů. Proč tedy ne také v Tekkenu? Michael Murray, herní designér, k tomu dodal, že problémem byla zřejmě samotná povaha hry. Tekken je bojová hra, a to je zřejmě pro KFC příliš agresivní kontext pro značku, která je spojována s rodinným jídlem a pohodou, nikoli se zápasy na život a na smrt.

Dopad na budoucí spolupráce

Odmítnutí ovšem nenechává Haradu příliš optimistickým ani do budoucna. Jak sám poznamenal – tento neúspěch znamená, že další podobné nápady – jako například vytvoření bitevní arény ve stylu Waffle House – budou pravděpodobně zamítnuty dříve, než se vůbec dostanou k jednacímu stolu. Jedná se totiž o komplexní proces, ve kterém je nutné uspokojit obě strany, což se ukazuje být mnohem těžším úkolem, než se na první pohled zdá.

Tekken 8 bez Plukovníka

A tak, ačkoli fanoušci Tekkenu mají rádi hostující postavy a doufali, že se jednou dočkají i postav jako Plukovník Sanders, budou se muset spokojit s klasickými bojovníky. V Tekkenu 8 se vrací například oblíbený Heihachi Mishima, který pokračuje ve své sáze o boj o moc a rodinné spory. Sanders sice zůstal u svých kuřat, ale tato krátká epizoda nám ukazuje, jak blízko se tato kultovní postava dostala k bojové aréně Tekkenu.

Koneckonců, i když se tento sen nenaplnil, fanoušci si mohou dál představovat, jak by to vypadalo, kdyby Plukovník Sanders přistál se svou známou bílou holí v ruce a postavil se proti bojovníkům jako Kazuya nebo Jin. Tento příběh se tak stal jedním z těch, které budeme vyprávět v duchu: „Co by kdyby?“

Plukovníku, třeba se jednou dočkáme…

Zdroj: https://www.thegamer.com/tekken-colonel-sanders-guest-fighter-shot-down-by-kfc-harada/