Robotická sekačka Dreame A2 bude mít kameru a další nové funkce. Chystá se revoluce v péči o trávník?

Zdroj obrázku: https://www.notebookcheck.net/Dreame-reveals-Roboticmower-A2-with-new-features-and-upgrades.885289.0.html

Společnost Dreame na veletrhu IFA 2024 odhalila svou novou robotickou sekačku A2, která přichází s řadou inovativních funkcí a vylepšení. Tato nejnovější verze slibuje zásadní vylepšení oproti předchozímu modelu Roboticmower A1, který byl uveden na trh minulý rok.

Významné vylepšení technologie OmniSense 2.0

Jedním z hlavních vylepšení, které Dreame A2 přináší, je nová verze technologie OmniSense 2.0, která nyní zahrnuje HDR kameru umístěnou na přední straně zařízení. Tato kamera umožňuje robotu lépe detekovat a vyhýbat se menším překážkám, což bylo jedním z problémů, na které si stěžovali uživatelé modelu A1. Díky této kameře bude navigace robotické sekačky přesnější a uživatelé se nemusí obávat, že by jejich zařízení naráželo do drobných objektů na zahradě. Jako v případě předchozího modelu není ani u tohoto zařízení potřeba natahovat ohraničující drát, což usnadňuje instalaci i používání.

EdgeMaster: Dokonalý střih až k okrajům

Další zásadní inovací je technologie EdgeMaster, která umožňuje čepeli přesunout se ke straně zařízení a efektivně stříhat trávu i v blízkosti okrajů. Dreame uvádí, že sekačka zvládne zastřihnout trávu až do vzdálenosti 5 cm od okraje, což výrazně zlepší celkový vzhled trávníku a sníží potřebu ručního dočišťování hran.

Přizpůsobení výšky sečení a nová aplikace

Dreame A2 nabízí také možnost nastavení výšky sečení v rozmezí od 3 do 7 cm, což dává uživatelům flexibilitu při úpravě vzhledu trávníku podle jejich představ. Všechny tyto funkce lze snadno ovládat prostřednictvím aplikace Dreamhome, což uživatelům umožňuje plánovat a přizpůsobovat péči o trávník přímo z jejich chytrého telefonu.

Nový design a otázka odolnosti

Co se týče designu, Dreame A2 se také dočkala změn. Kryt zařízení je nyní vyroben z nového materiálu, ačkoli není zatím jasné, zda tato změna přináší lepší odolnost vůči povětrnostním vlivům nebo větší ochranu proti poškrábání. Vzhledově je však A2 modernější a působí robustněji než její předchůdce.

Cena a dostupnost

I když Dreame zatím neoznámil přesný termín uvedení sekačky A2 na trh ani její cenu, lze očekávat, že se bude pohybovat v podobné cenové hladině jako její předchůdce A1, který se prodával za 2 499,99 USD.

Robotická sekačka Dreame A2 slibuje nejen kvalitnější a efektivnější údržbu trávníku, ale také pohodlnější ovládání a moderní technologie, které usnadní život každému zahradníkovi.

Zdroj: https://www.notebookcheck.net/Dreame-reveals-Roboticmower-A2-with-new-features-and-upgrades.885289.0.html