Sony potvrdila, že Red Dead Redemption bude k dispozici i na PC

Zdroj obrázku: Rockstar Games

Ve světě videoher se jen málo titulů těší takové pověsti jako Red Dead Redemption od společnosti Rockstar Games. Tento epický western, který se poprvé objevil na trhu v roce 2010 pro konzole Xbox 360 a PlayStation 3, si rychle získal srdce milionů hráčů po celém světě. Přestože od té doby hra expandovala na nové platformy, jako je Xbox One, PlayStation 4 a dokonce i Nintendo Switch, hráči na PC zůstávali dosud stranou. To by se však mohlo brzy změnit, jelikož se objevují stále pevnější náznaky, že Red Dead Redemption by mohlo dorazit i na Windows.

Spekulace o PC verzi této hry zesílily poté, co si bystrý vývojář všiml zajímavých zmínek v kódu Rockstar Launcheru. Netrvalo dlouho a situace dostala nový rozměr: na oficiální stránce hry v PlayStation Store se objevila nečekaná zpráva, která oznámila: „Zažijte epická westernová dobrodružství, která definovala generaci — nyní poprvé na PC.“ Ačkoliv byl tento text rychle stažen, už samotná jeho existence naznačuje, že Rockstar Games již připravují marketingové materiály pro nadcházející PC verzi.

Pro hráče, kteří toužili po tom, aby si tento klenot zahráli na svém herním počítači, je to přelomový moment. Red Dead Redemption se tak stane přístupným širšímu publiku a přiblíží se tak k podobné dostupnosti, jaké se těší jeho mladší sourozenec, Red Dead Redemption 2, který je již několik let k dispozici na platformě Steam.

Co se týče samotné hry, zdá se, že PC verze nebude přinášet žádné výrazné inovace. Podle spekulací by hra mohla být uvedena na trh za cenu kolem 49,99 USD, podobně jako tomu bylo při loňském portu pro PlayStation 4. Tato verze zahrnovala i oblíbenou zombie expanzi Undead Nightmare a obsah „Game of the Year“ edice, včetně dalších postav a lokací pro multiplayerový režim.

Zatímco detaily týkající se specifických technických vylepšení, jako je podpora ultraširokých monitorů, vyšší rozlišení, DLSS, odemčené snímkovací frekvence nebo podpora HDR, zůstávají neznámé, samotný fakt, že se hra blíží na PC, je pro fanoušky více než dostatečně vzrušující.

Pokud Rockstar Games skutečně postupuje podle obdobného plánu jako u předchozích portů, oficiální oznámení by mohlo přijít brzy. Pro PC hráče to znamená, že už nebudou muset spoléhat na emulátory a konečně si budou moci vychutnat jednu z nejoceňovanějších herní sérií přímo na svých strojích.

Zdroj: https://store.playstation.com/en-us/product/UP1004-CUSA36842_00-REDEMPTION000001